//Veszprém óvodái

Veszprém óvodái

Amennyiben Veszprémben élünk, vagy tervezünk ide költözni, nem kell aggódni az óvodák hiánya miatt. A gyerkőcöket számos intézménybe beírtathatjuk, ahol fejlesztik őket és vigyáznak rájuk. De vajon milyen a veszprémi óvodák felhozatal? Ebből a cikkből minden kiderül!

Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda

A Bóbita Ovi a város legnagyobb lakótelepén található meg. Az itt elhelyezkedő házak nagy része tízemeletes, azonban a környéken egyre több zöld felület és játszótér is található. Az óvoda 1978 óta működik, amely a település egyik, ha nem a legmodernebb pavilonrendszerű intézménye. Jól felszerelt szobákkal, tornateremmel rendelkezik, amely mellett foglalkoznak fejlesztőpedagógiával és gyógypedagógiával egyaránt. Az épület környezete óvja a gyermekeket, biztonságban tartja őket, illetve a kényelmüket is szolgálja. Az intézményt zajvédelemmel is ellátták, így a gyerkőcök nyugodtan és felszabadultan tölthetik a hétköznapokat.

Egry úti Körzeti óvoda

Az Egry lakótelepen elhelyezkedő ovi egy tiszta és csendes levegőjű zsákutcában található. Az új épületben 11 csoportszoba és egy nagy tornaterem került kialakításra, amely mellett saját főzőkonyhával is rendelkeznek. A csoportokat képzett szakemberek vezetik, lelkes óvodapedagógusaik pedig segítik a gyermekek mindennapi fejlődését. Fontosnak tartják a szülőkkel való megfelelő kapcsolatot, illetve együttműködést egyaránt. A fő gyermeki tevékenységnek a játékokat tartják, amelyből a kicsik számos változatból válogathatnak.

Ringató Körzeti Óvoda

A Ringató Körzeti Óvoda három oviból áll. Ide tartozik a Ringató, az Erdei és a Kuckó tagóvoda is. Az intézmények összesen 20 csoporttal működnek, a legtöbb a névadó oviba jár, míg utóbbi kettőbe 5-5 csapat jár. Az intézmény lett kijelölve a város mozgás- és beszédfogyatékos, illetve speciális nevelési igénnyel élő gyerkőcök integrált oktatására. Lehetőség szerint a nevelést vegyes életkorú csoportokban oldják meg, így válnak színessé a mindennapok. A foglalkozást minden csoport esetében két óvodapedagógus végzi el, ami mellett a körzetben hét pedagógia asszisztens segíti a felügyeletet. A kicsik nyugodt és családias környezetben, jó hangulatban tölthetik el a nap nagy részét, ezután pedig boldogan térhetnek haza a szülőkkel. Az ovi alapértéke a gyermekek szeretete, a tisztelete és nem utolsó sorban az elfogadása.

Vadvirági Körzeti Óvoda

A Dózsavárosban található 1972 óta működő intézmény 2006 óta működik az új helyszínén. Az ovi két tagintézményből áll, az egyik az Avar utcai Vadvirág Óvoda, a másik pedig a Csillagvár Waldorf Óvoda. Előbbi egy 150 férőhelyes, remek személyi és tárgyi eszközökkel működő oktatási központ. Utóbbi célja pedig a waldorf-pedagógia megismertetése, támogatása, fenntartása és népszerűsítése. Az épületbe 118 éve várják a gyerkőcöket, illetve közel harminc éve a waldorf-pedagógia iránt érdeklődő családokat.

Összegezve: A Veszprém megyei székhelyen számos óvoda áll a családok rendelkezésére. Találunk köztük speciális nevelési igényű gyerkőcök számára is helyet, de természetesen akadnak központi óvodák, illetve egy Waldorf-pedagógiai intézmény is. Nem nehéz tehát választani az itt található ovik között, hiszen szinte mindenki megtalálhatja a számára megfelelő helyet.