//Veszprém látnivalói

Veszprém látnivalói

A Balatontól nem messze fekvő megyei jogú város remek választás, amennyiben nézelődni szeretnénk. Itt számos kulturális program, természeti sajátosság és lebilincselő múzeum közül válogathatunk. Ne feledkezzünk meg továbbá a Veszprémvölgyről, illetve az Állatkertről sem. Ezek mindegyike remek választás lehet akár gyermekekkel is. De vajon milyen látnivalók vannak Veszprémben? Ebből a cikkből minden kiderül!

Veszprém látnivalói

A településem számos csodálatosan felújított épület található, amelyek mellett nem érdemes szó nélkül elmenni. Ilyen például a Pósa-ház és a Városház közötti rész, ahol jó kis túrát lehet tenni. A várnegyedben található múzeumok, paloták és templomok egyetlen sétálóutcában találhatóak. Ez már azért is érdekes, mert az utca az ország legrégebben fennmaradt barokk területe. De milyen látnivalók színesítik Veszprém látképét?

Állatkert

A régi városrésztől nem messze található az állatkert sem. Az elmúlt időszakban teljes átalakulás történt ezen a területen, így a fejlesztéseknek hála végre gyermekekkel is vidám betérhetünk a Veszprémi állatkertbe. A látványosság hatalmas területen helyezkedik el, ahol programok sokasága várja az érdeklődő családokat és társaságokat. Itt találkozhatunk a csimpánzok világával, a majom tanodával, afrikai egyedekkel, de lehetőségünk van állatokat is simogatni. Ennek köszönhetően akár egy egész napot nyugodtan eltölthetünk itt, hiszen még egy esőprogramnak is beilleszthető.

Veszprémvölgy

Szeretné a család valami ütős dologgal eltölteni a délután? Akkor szóba jöhet az ebéd utáni sétára alkalmas, felújított Veszprémvölgy. A Séd pataknál kialakított helyen számos pad, vízcsobogó, fehérre meszelt házak, de még növények és romok is találhatóak. Az itt található sétaút köti össze a várat és az állatkertet. Amennyiben megéhezünk, betérhetünk a Fricska bisztróba, ahol kemencében sült ínyencségeket is kóstolhatunk. A völgy másik végében helyezkedik el a História malomkert, ahol akár a gyermekekkel is kikapcsolódhatunk. Ügyeskedhetnek egyet a játszóházban, amíg a felnőttek megisznak egy kávét az ottani vendéglátó egységben.

Tűztorony

A város DNY-i részén található várnak egyetlen tornya maradt épségben, a 48 méter magas Tűztorony. A törtkőből készült, hengeres alakúra alakított alkotás építési ideje nem ismert, valószínűleg a középkorból származik. Az idők során többször volt szükség ennek renoválására és felújítására egyaránt.

Kulturális programok

Ne feledkezzünk el betérni a kulturális helyekre sem. Veszprémben található Művészetek Háza, Írás-Kép Galéria, a Laczkó Dezső Múzeum, a Modern Képtár, de még a Dubniczay palota is. Szóba jöhet továbbá a Gizella Királyné Múzeum, illetve a Gizella-kápolna egyaránt. A város tehát bővelkedik látnivalókat, amelyek mindegyik szolgál valami csodálatossal a vendégek számára.

Összegezve: Veszprém a legrégebbi vármegye székhelye, ahol a mai napig nagyjából 60 ezren élik mindennapjaikat. Az egyetemvárosban található számos kulturális látnivaló, állatkert, vadaspark és a vár egyetlen fennmaradt tornya. Ne feledkezzünk meg a családok számára kiválóan alkalmas Veszprémvölgyről sem, ahol rengeteg pad, romok, fehérre festett házak, de még játszóház és kávézó is örömmel töltheti el az ide látogató kicsiket és nagyokat.