//Veszprém iskolái

Veszprém iskolái

Amellett, hogy Veszprém egyetemváros, számos egyéb oktatási intézménynek is helyet ad. Az itt élő fiataloknak több általános iskola, gimnázium és szakgimnázium áll rendelkezésükre elvégezni a középiskolát. De vajon mit tanulhatnak a gyerekek az ország legrégebbi vármegyéjének székhelyén? Ebből a cikkből minden kiderül!

Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

A Dózsa György a település legrégebbi általános iskolája. Az intézmény a Dózsavárosban található, amely egy kifejezetten személyiségközpontú központ. A suli több mint 70 éves múlttal rendelkezik, jelenleg három épülete és négy tornaterme van. Itt a fiatalok családias és nyugodt környezetben sajátíthatják el az alapozó tudásukat. Az iskola 2004 óta Európai Nyelvi Díjjal is rendelkezik, amit a sajátos nevelési igényű gyerkőcök nyelvoktatását segítő kísérleti projektért kapott meg. Az általános intézménynek múzeuma is van, amelyben hétezer relikvia található meg.

Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

A Kossuth Lajos Általános Iskola a Budapest utcában található intézmény, amely 1898-ban épült meg. A suliban évfolyamonként kettő párhuzamos osztály működik, az egyik a normál tanrendű, a másik pedig az emelt szintű matekos csoport. Az oktatási helyszínben alapítvány is működik, amely a nevelés és az oktatás területén képességfejlesztéssel és ismeretterjesztéssel foglalkozik. Támogatják a hátrányos helyzetű tanulókat, de hangsúlyt fektetnek továbbá a kulturális örökség megóvására is.

Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma

Az itt tanulóknak lehetőségük van közgazdasági szakgimnáziumi képzésben részt venni. Mélyebb ismereteket szerezhetnek a pénzügy és a számvitel területén, végezhetnek vállalkozási és bérügyintézői képzést, de akár irodai titkár is válhat belőlük. Ne feledjük továbbá a vállalkozási mérlegképes könyvelő nappali tagozatos szakot sem, amelyen az érdeklődők 1, illetve 2 évig is tanulhatnak.

Gastroker Vendéglátóipari és Kereskedelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola

A szintén Veszprémben található oktatási intézményben a fiatalok többféle szakközépiskolai szakon is végezhetnek. Amennyiben érdeklődnek a vendéglátás és a turizmus, a kereskedelem és a marketing, a pincér, a szakács, vagy éppen az eladó és kereskedő képzés iránt, abban az esetben érdemes tenni egy próbát.

Táncsics Mihály Technikum

A Veszprémi szakgimnázium jogelődje 1883-ban kezdte meg működését. Ebben az időben még iparostanoncok oktatásával foglalkoztak a régi Városháza emeletén. Az épületet gyorsan kinőtték, így 1912-ben egy új épületben működött tovább a tanítás. A végső helyét 1968-ban kapta meg, azóta azonban több felújításon is átesett. Az intézmény egységei között szerepel kollégium és tanműhely egyaránt. Az oktatott szakmacsoportok terén pedig ott van a fodrász, a villanyszerelő, a sportedző, a közszolgálati ügykezelő, de még az asztalos és a magasépítő technikus is egyaránt. Az itt tanulók három év alatt szakmát szerezhetnek, majd további két év tanulással érettségi bizonyítvánnyal gazdagodhatnak.

Összegezve: A Veszprémi megyeszékhelyen számos oktatási intézmény közül válogathatunk. A gyermekeknek több általános iskolában, szakgimnáziumban és technikumban is lehetőségük van tanulmányokat folytatni.