Egy kínai férfit köröz a rendőrség az Akácfa utcai gyilkosság miatt

A rendőrség azonosította a május elején történt, Akácfa utcai emberölés feltételezett elkövetőjét, a 32 éves Jao Kao-peng kínai állampolgárt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a honlapján.

Hírek:

Hírek

Megújul a Magyar Tartalékosok Szövetsége

A Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) megújítását, tagságának bővítését, fiatalítását tűzte ki céljául a szervezet új elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki az MTI-nek adott interjújában kiemelte: azon dolgozik, hogy népszerűsítse az önkéntes honvédelem ügyét, a Magyar Honvédséget és a tartalékos katonai szolgálatot. Szeretné elérni a magyar társadalomban azt a jelentős réteget, amelyhez tartozók fontosnak tartják a hon védelmét és szeretnének tenni hazájukért.

Hírek:

Politika

Romániában öt lakos közül négy szerint a magyar autonómia elfogadhatatlan

Románia felnőtt lakosságának csaknem 80 százaléka szerint elfogadhatatlan, hogy a magyarlakta területek közigazgatási autonómiát kapjanak - derült ki egy friss felméréséből, amelyet szerdán ismertetett az Agerpres hírügynökség.

Hírek:

Gázfutár

Gazdaság

Banki elszámolás - MKB: technikai probléma miatt csúszott az értesítők egy részének postázása

Az MKB Banknál a pénzügyi elszámolás a törvényben meghatározott határidőben lezajlott, egy előre nem látható technikai probléma miatt azonban nem sikerült a határidő lejárta előtt kiküldeni az összes elszámolási értesítőt - közölte az MKB Bank Zrt. csütörtökön az MTI-vel arra reagálva, hogy a jegybank bírságot szabott ki rá a késedelem miatt.

Hírek:

Események

Kétoldalas Barcsay-Tornyai-művet állítanak ki Hódmezővásárhelyen

Egy különleges kétoldalas festmény is látható lesz Barcsay Jenő május közepén nyíló gyűjteményes kiállításán a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeumban. A mű egyik felén Barcsay Jenő tájképe, a másikon Tornyai János Csokorkötő című festményéhez készített tanulmánya látható.

Események:

Életmód

Pozitív szavakat festettek egy budapesti falra

Harminchét pozitív jelentéstartalmú szót festettek önkéntesek a Hegyalja út és a Mészáros utca találkozásánál lévő téglafalra, hogy ezzel pozitív üzenetet közvetítsenek a városlakók felé.

Szókincs:

Életmód:

Kitekintő

Ön is CL Brokers GROUP Kft. károsult? JELENTKEZZEN NÁLUNK!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim !

Kitekintő:

Sport

Hosszú Katinkát doppingolással vádolta meg az amerikai Swimming World magazin

Hosszú Katinkát az egykori NDK-s sportolókat idéző doppingolással vádolta meg az a cikk, amelyet az amerikai Swimming World magazin jelentetett meg; Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke hivatalos levélben tiltakozott.

Sport:

Kultúra

Elindult a Csíksomlyó Expressz és Székely Gyors a csíksomlyói búcsúba

A Csíksomlyó Expressz éjfélkor indult Szombathelyről, majd Budapesten, a Keleti pályaudvaron csatlakozott hozzá hajnalban a Székely Gyors. A két vonat Budapestről egy tizenhat kocsiból álló, csaknem fél kilométer hosszú szerelvényként indult Erdélybe. 

Hírek:

Vallás

Felszentelték a soproni Szent Margit-templomot

A kormány számára fontos, hogy az igazi értéket hordozó közösségeket támogassa; az elmúlt négy évben mintegy 1,5 milliárd forinttal járult hozzá a Kárpát-medencei vallási közösségek építkezéseihez - mondta a soproni Árpád-házi Szent Margit-templom felszentelése előtti sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Szókincs:

Hírek:

Újévi Csobbanás Szigligeten

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szigligeti Csobbanás nevű rendezvényt a Szigligeti strandon. A résztvevők a 3 °C -os Balatonban fürdőzve ünnepelték meg az év első napját.
 

Női helytállás napján 11 hölgy vehette át az elismerő oklevelet és az ajándékcsomagot.

Női Helytállás Napja Veszprémben
Az emlékezés és elismerés könnyei a nőtüntetés évfordulóján
 
 
A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (VENŐKE)  1956. december 6.-i néma nőtüntetés évfordulójára emlékezett szombaton a Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Oldalak