Őssejtes kezelés fordíthatja vissza a szklerózis multiplex tüneteit

Őssejtes kezelés fordíthatja vissza a szklerózis multiplex (SM) tüneteit: kerekesszékhez kötött betegek kezdtek újra járni.

Hírek:

Hírek

Lapinformációk szerint Szlovákiából való távozását fontolgatja a Tesco

A cég kondíciójavító terveinek részeként a Tesco Szlovákiából való távozásának lehetőségét fontolgatják az anyagi gondokkal küzdő brit üzlethálózat menedzserei - közölte a liberális Sme szlovák napilap, egy meg nem nevezett brit befektetőtől származó információkra hivatkozva hétfőn.

Politika

Tapolcai választás - A fideszes jelölt adta le elsőként a támogató aláírásokat

Az induláshoz szükséges 500 ajánlás négyszeresét gyűjtötte össze a Fidesz-KDNP április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési választáson induló képviselőjelöltje. Fenyvesi Zoltán szerda délelőtt adta le az íveket tapolcai választási irodán.

Szókincs:

Gázfutár

Gazdaság

Több mint százezer szárnyast öltek le Füzesgyarmaton madárinfluenza miatt

Befejeződött a több mint százezres kacsaállomány felszámolása a füzesgyarmati baromfitelepen, ahol a múlt héten mutatták ki a madárinfluenza vírusát. Az egyedekben kimutatott H5N8 szerotípusról  még nem tapasztalták, hogy emberre is átterjedt volna.

Események

Megnyitották a százéves budapesti autóbusz-közlekedést ünneplő programsorozatot

Megnyitották a százéves budapesti autóbusz-közlekedést ünneplő programsorozatot vasárnap a fővárosi Hősök terén. Az eseményt követően a tizenegy különböző busz alkotta konvoj végighaladt az 1915-ben indított első járat útvonalán, majd emléktáblát helyeztek el a 105-ös busz Bajcsy-Zsilinszky úti megállójában.

Események:

Ifjúság:

Életmód

Londonban mutatkozik be gluténmentes termékekkel a debreceni Civita Food Kft.

Londonban mutatkozik be szerdán a GMO és glutémentes élelmiszereivel a brit kiskereskedelmi képviselőknek, valamint a szaksajtónak a Civita Food Kft.

Hírek:

Életmód:

Kitekintő

Költségrendezés!!!

Tisztelt képviselőjelöltek, akinek elmaradása van a kampányvideók költségével legyen kedves mihamarabb rendezni, mert ezzel a hírportál működését veszélyeztetik! Köszönettel: az iVeszprém.hu szerkesztősége.

Életmód:

Kitekintő:

Sport

Futsal Magyar Kupa - Ismét az Astra és a Rába ETO örülhetett

A nőknél az Astra, míg a férfiaknál a Rába ETO nyerte vasárnap a futsal Magyar Kupát, melynek döntőit Kiskunfélegyházán rendezték.
 

Sport:

Kultúra

Meghalt Pál István pásztor, dudás

Életének 97. évében elhunyt Pál István tereskei pásztor, az utolsó magyar dudás, aki a furulya- és dudazenét még hagyományos környezetben, édesapjától és pásztortársaitól tanulta.

Szókincs:

Hírek:

Vallás

Felszentelték a soproni Szent Margit-templomot

A kormány számára fontos, hogy az igazi értéket hordozó közösségeket támogassa; az elmúlt négy évben mintegy 1,5 milliárd forinttal járult hozzá a Kárpát-medencei vallási közösségek építkezéseihez - mondta a soproni Árpád-házi Szent Margit-templom felszentelése előtti sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Szókincs:

Hírek:

Újévi Csobbanás Szigligeten

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szigligeti Csobbanás nevű rendezvényt a Szigligeti strandon. A résztvevők a 3 °C -os Balatonban fürdőzve ünnepelték meg az év első napját.
 

Női helytállás napján 11 hölgy vehette át az elismerő oklevelet és az ajándékcsomagot.

Női Helytállás Napja Veszprémben
Az emlékezés és elismerés könnyei a nőtüntetés évfordulóján
 
 
A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (VENŐKE)  1956. december 6.-i néma nőtüntetés évfordulójára emlékezett szombaton a Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Oldalak