Nem tudja fizetni haszongépjárműve törlesztőrészletét? Hitelét átvállalom! 3,5 t -ig teher-gépkocsit keresek, hűtős kocsi előnyben.Telefon: 06-70/39 45 723 , e-mail: indexveszprem@outlook.hu

Napokon belül megkezdődik az új Solaris-Skoda trolibuszok tesztüzeme a fővárosban

Napokon belül megkezdődik az új Solaris-Skoda trolibuszok tesztüzeme Budapesten. Szeneczey Balázs, a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a járművek csütörtöki sajtóbemutatóján elmondta, hogy harminchat új trolibusz - köztük húsz csuklós - áll forgalomba.

Hírek:

Hírek

Szijjártó Péter: Wilhelm Fruzsina nem maradhat Svédországban

Wilhelm Fruzsina csütörtökön Magyarországra érkezik, miután sem jogi, sem politikai, sem pénzügy megoldás nem született arra, hogy Svédországban maradhasson - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön újságíróknak.

Hírek:

Politika

A Liberálisok ÁSZ-vizsgálatot követelnek a milánói expó ügyében

A Magyar Liberális Párt arra kéri Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét, hogy mielőbb indítson vizsgálatot a milánói expón történt pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatban.

Szókincs:

Gázfutár

Gazdaság

Részben kétvágányú lesz a Székesfehérvár-Veszprém közötti vasút

Részben kétvágányú lesz a Székesfehérvár és Veszprém közötti vasútvonal, a felújítás megkapta az építési engedélyt, a vasúthatósági engedély folyamatban van - válaszolta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Mesterházy Attila (MSZP) képviselő kérdésére, a válasz a parlament honlapján jelent meg.

Események

Nemzetközi vasútmodell-kiállítás lesz Balatonfüreden augusztus utolsó hétvégéjén

Tíz ország modelljei láthatók augusztus utolsó hétvégéjén a balatonfüredi nemzetközi vasútmodell-kiállításon, a látogatók belepillanthatnak az apró vasútmodell-kiegészítők, váltók, figurák, fák elkészítésének folyamatába is.

Események:

Ifjúság:

Életmód

Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten

Szív- és érrendszeri betegek, valamint cukorbetegek rehabilitációját, rekreációját segítő tanösvényt avattak a budapesti Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében kedden a fővárosban, a Hárs-hegyen.

Hírek:

Életmód:

Kitekintő

Az egész világon elérhetővé válik a Windows 10

Szerdától elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer a világ 190 országában, a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve - közölte a Microsoft, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kitekintő:

Sport

Atlétikai vb - Bolt 200-on simán legyőzte Gatlint, tizedszer világbajnok

Usain Bolt a 100 után csütörtökön 200 méteren is legyőzte Justin Gatlint, így második aranyérmét nyerte meg a pekingi atlétikai világbajnokságon.

Szókincs:

Sport:

Kultúra

Minden eddigi rekordot felülmúlt az idei Szegedi Szabadtéri Játékok

Minden eddigit felülmúlt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei sikere, a rendezvénysorozat keretében 6 műfajban 12 produkciót, összesen 26 előadást láthatott a közönség – közölte Herczeg Tamás, a Szabadtéri Játékok igazgatója szerdán, a rendezvényt értékelő szegedi sajtótájékoztatón.

Hírek:

Vallás

Bús Balázs: szilárd és humánus értékrend kell ahhoz, hogy hazaszeretetünket ne mások ellenében határozzuk meg

A második világháború idején Óbudáról származásuk, vallásuk vagy meggyőződésük miatt elhurcolt áldozatokról tartott megemlékezést csütörtökön Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az óbudai zsinagóga.

Hírek:

Újévi Csobbanás Szigligeten

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szigligeti Csobbanás nevű rendezvényt a Szigligeti strandon. A résztvevők a 3 °C -os Balatonban fürdőzve ünnepelték meg az év első napját.
 

Női helytállás napján 11 hölgy vehette át az elismerő oklevelet és az ajándékcsomagot.

Női Helytállás Napja Veszprémben
Az emlékezés és elismerés könnyei a nőtüntetés évfordulóján
 
 
A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (VENŐKE)  1956. december 6.-i néma nőtüntetés évfordulójára emlékezett szombaton a Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Oldalak