Ismét fellázadtak a migránsok egy táborban Csehországban

Ismét fellázadtak az illegális bevándorlók a Prágától 70 kilométerre északra fekvő Belá pod Bezdezemben lévő táborban - jelentette a cseh rendőrség pénteken délután.

Hírek:

Hírek

Veszprém is viselheti 2016-ban a Finnugor Kulturális Főváros címet

A cím történetében először két magyar település - Iszkaszentgyörgy és Veszprém - viselheti 2016-ban a Finnugor Kulturális Főváros elnevezést.

Szókincs:

Politika

Engedély nélkül építkező romák kunyhóit rombolták le Nagybányán

Catalin Chereches nagybányai polgármester 15 rögtönzött házat romboltatott le néhány napja a város határában, annak ellenére, hogy korábban az Országos Diszkriminációellenes Tanács már elmarasztalta egyszer, amikor fallal határolt el egy romák által lakott telepet a város többi részétől - közölte kedden a kolozsvári Maszol.ro portál.

Gázfutár

Gazdaság

A BorgWarner átadta hajtóműgyárát Oroszlányban

Az amerikai tulajdonú BorgWarner TTS Kft. átadta kedden hétmilliárd forintos beruházással Oroszlányban épült hajtóműgyárát, amely induláskor 160 embert foglalkoztat.

Szókincs:

Hírek:

Események

A roma holokausztra emlékező kiállítás nyílt a budapesti metrószerelvényekben

A roma holokauszt áldozataira emlékező tablókiállítás nyílt pénteken Budapesten, amelyet szeptember 30-ig lehet megtekinteni a 2-es, 3-as és 4-es metró szerelvényeiben.

Események:

Életmód

Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten

Szív- és érrendszeri betegek, valamint cukorbetegek rehabilitációját, rekreációját segítő tanösvényt avattak a budapesti Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében kedden a fővárosban, a Hárs-hegyen.

Hírek:

Életmód:

Kitekintő

Az egész világon elérhetővé válik a Windows 10

Szerdától elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer a világ 190 országában, a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve - közölte a Microsoft, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kitekintő:

Sport

Családi napot tartanak Veszprémben a kézilabda rajongói klub szervezésében

Családi napot szervez szombaton Veszprémben a Veszprém Kézilabda Fan Club, az egész napos rendezvényre kulturális programokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket – tájékoztatta az MTI-t a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke.

Szókincs:

Hírek:

Sport:

Kultúra

Veszprém is viselheti 2016-ban a Finnugor Kulturális Főváros címet

A cím történetében először két magyar település - Iszkaszentgyörgy és Veszprém - viselheti 2016-ban a Finnugor Kulturális Főváros elnevezést.

Szókincs:

Vallás

Bús Balázs: szilárd és humánus értékrend kell ahhoz, hogy hazaszeretetünket ne mások ellenében határozzuk meg

A második világháború idején Óbudáról származásuk, vallásuk vagy meggyőződésük miatt elhurcolt áldozatokról tartott megemlékezést csütörtökön Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az óbudai zsinagóga.

Hírek:

Újévi Csobbanás Szigligeten

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szigligeti Csobbanás nevű rendezvényt a Szigligeti strandon. A résztvevők a 3 °C -os Balatonban fürdőzve ünnepelték meg az év első napját.
 

Női helytállás napján 11 hölgy vehette át az elismerő oklevelet és az ajándékcsomagot.

Női Helytállás Napja Veszprémben
Az emlékezés és elismerés könnyei a nőtüntetés évfordulóján
 
 
A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (VENŐKE)  1956. december 6.-i néma nőtüntetés évfordulójára emlékezett szombaton a Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Oldalak