Okostelefonon és tableten is elérhető a BKK Futár-alkalmazása - FRISSÍTETT (új: mindhárom platformra elérhető)

Már okostelefonon és tableten is elérhető a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Futár-alapú utazástervezője és információs alkalmazása.

Hírek:

Hírek

Skót népszavazás - A függetlenséget elvető tábor nyerte a szavazást

A függetlenséget elvető tábor megnyerte a skóciai népszavazást, miután a péntek reggelig ismertetett részeredmények szerint behozhatatlan előnyre tett szert. Alex Salmond skót miniszterelnök még a hivatalos végeredmény bejelentése előtt elismerte, hogy a függetlenségellenes oldal győzött a referendumon.

Hírek:

Politika

Megbénult az olasz parlament

Tizenhárom egymás utáni szavazás sem volt elég ahhoz, hogy az olasz parlament kinevezze az alkotmánybíróság új tagjait. Mindez csütörtökön teljesen megbénította a római törvényhozást.

Gázfutár

Gazdaság

Csaknem 1,8 milliárd forintból új szarvasmarha telepet nyitott a Kinizsi 2000

Csaknem 1,8 milliárd forintból új szarvasmarha telepet nyitott a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt.; az új telepen 720 tejelő marhát tartanak majd - mondta el a pénteki átadó ünnepség kapcsán a cég vezérigazgatója az MTI-nek.

Hírek:

Események

A rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyét

Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt.

Események:

Életmód

Jobb a közérzete annak, aki kocsi helyett gyalog vagy biciklivel jár munkába

Javul a közérzete annak, aki kocsi helyett gyalog vagy biciklivel jár munkába. Könnyebben koncentrálnak, kevesebb stresszről számolnak be, mint azok, akik autót vezetve ingáznak - derült ki egy nagy léptékű, hosszú távú angol kutatásból.

Életmód:

Kitekintő

Magatartási kódex létrehozását javasolja Sipos Pál ügyével kapcsolatban az etikai bizottság

A Sipos Pál ügyében az MTV Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója által felkért etikai bizottság első ülésén, csütörtökön, úgy döntött, javasolja a közmédiának az esetleges visszaélések áldozatait védő, a tanúk által megismert esetek nyilvánosságra kerülését segítő etikai és magatartási kódex létrehozását.

Szókincs:

Hírek:

Kitekintő:

Sport

Kézilabda SEHA-liga - Gond nélkül nyert a Veszprém

Az éllovas MKB-MVM Veszprém simán legyőzte a sereghajtó horvát Nexe Nasice együttesét a férfi kézilabda SEHA-liga keddi játéknapján.

Sport:

Kultúra

Veszprémben indult a "Magyarok a Barcáért" turnéja

A Veszprémi Petőfi Színházban indult útjára a "Magyarok a Barcáért" című dokumentumfilm turnéja csütörtök este. Kocsis Tibor, Balázs Béla-díjas filmrendező alkotása a magyar labdarúgás egy kiemelkedő korszakát mutatja be, amikor olyan futballistákat adott Magyarország a világnak, mint az FC Barcelona legendás játékosai, Kocsis Sándor, Kubala László és Czibor Zoltán.

Hírek:

Vallás

Nagyboldogasszony ünnepén főbúcsút tartanak Mátraverebély-Szentkúton

Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából péntektől főbúcsút tartanak a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen, a vasárnap záruló eseményen három érsek mutat be nagymisét - tájékoztatta a Ferences Sajtóközpont vezetője hétfőn az MTI-t.

Hírek: