Lezárult a Gyulafirátót ÉNY-i városrész belterületi csapadékvíz elvezetésének fejlesztése

Lezárult a „Gyulafirátót ÉNY-i városrész belterületi csapadékvíz elvezetésének fejlesztése” elnevezésű KDOP-4.1.1./E-11-0007 azonosító számú pályázat, melyre a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 152 116 240 forint támogatást kapott. 

Hírek:

Hírek

Kútba dobta a kölyök kutyákat

A Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban fejezte be a nyomozást állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 50 éves márkói nő ellen.

Hírek:

Politika

Belpolitikai megfontolások az uniós választáson

Az emberek többsége az EP-választáson belpolitikai szempontokat vesz figyelembe, ez a magyar szavazókra  különösen jellemző - derül ki az Ipsos tizenkét uniós tagállamban végzett felmérésének eredményéből, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Szókincs:

Hírek:

Gázfutár

Gazdaság

Májusra egyharmadával csökkenhet a közmunkások száma

Az Együtt-PM szerint a májusban beinduló közmunkaprogramok során a jelenleg körülbelül 330 ezerről mintegy 105-106 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma - erről sajtóhírek alapján Szabó Szabolcs, a választási szövetség megválasztott képviselőjelöltje beszélt szerdai, a Belügyminisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Hírek:

A nap képe

Új Delhi, piac

Képek címkéi:

Események

Kiállítások művészkönyvekből és illusztrációkból

Több kiállítás is nyílik a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválhoz kapcsolódva, többek között illusztrációkból, művészkönyvekből és plakátokból, valamint külső helyszíneken kollázsokból és corvinákból.

Események:

Életmód

A kávéfogyasztás csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát

Napi mindössze egy-két csésze kávé elfogyasztása csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát - sugallják egy új tanulmány eredményei.

Életmód:

Kitekintő

Mécseseket gyújtottak az áldozatokra emlékezve a Duna parton

Néma főhajtással tisztelegtek a holokauszt magyarországi áldozatainak emléke előtt, mécseseket gyújtottak és elhelyezték az emlékezés köveit szerdán a budapesti Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműnél.

Kitekintő:

Sport

Cselgáncs Eb - A budapesti szereplés megismétlése a cél

A tavalyi, budapesti Európa-bajnokságon látott szereplés megismétlése a magyar cselgáncsozók célja a csütörtöktől vasárnapig tartó montpellier-i Európa-bajnokságon.

Sport:

Kultúra

Székelyföldtől keletre, a moldvai csángók

Másodszor tartanak a moldvai csángók magyar falvaiban élő és dolgozó pedagógusoknak továbbképzést a Lakiteleki Népfőiskolán.

Hírek:

Vallás

XXIII. János második csoda nélküli és II. János Pál gyors szentté avatása

Több mint ötven év kellett XXIII. János szentté avatásához, amelyhez az előírt második csodatevés sem volt szükséges. A hívők által már a temetésén szentnek kikiáltott II. János Pált kevesebb mint tíz év alatt kanonizálták. Az eseményen Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke is részt vesz.

Hírek:

Úthálózat bővítés, kerékpárutak, közlekedés